Ölkväll med Fulltofta Gårdsbryggeri

1 april kl 18.00! Det är fullt!

Vi får höra Fulltofta gårdsbryggeri’s bryggare Anders Kjellberg presentera Bryggeriets historia och framtidsvisioner med gamla och nya ölsorter.

Till detta smakar vi Navigatorölen!

 

Därefter blir det Tapasbuffé – smakprov av mycket!

Pris: 140:-

Här finns alla Fulltofta Bryggeris olika ölsorter att beställa och även en ölbricka – med 5 olika sorters öl – Lager Blond, Sjuan (ny), C4, Natt.

 

Våra öl
Samtliga våra öl är hantverksmässigt bryggda, ofiltrerade och opastöriserade.
Alla innehåller kornmalt.

 

Lager 061
Lager 061 är öl med ingredienser från flera kontinenter. Det gäller framförallt humlen där bitterhumlen kommer från
Nya Zeeland, smak och doft humlen från Tjeckien och den sista ”touchen”, som knappt kan förnimmas, kommer från USA. Lager 061 är en öl med enkla, rena smaker och dofter som är tänkt ska passa dom flesta. Kanske inte den mest spännande av våra öltyper, med definitivt något som ”alltid” passar. Serveringstemperatur 8-10 grader.
Alkoholhalt 5,4 vol. %.

Blond 101
Blond 101 är en ale som inspirerats av den belgiska öltypen Blond.

Endast en sorts malt och en sort humle används i Blond 101. Den är förhållandevis besk med en tydlig fruktig och söt smak som kommer från den belgiska jästen. En annorlunda öl som blandar de två ölstilarrna Pale Ale och Blond. Smakerna framträder bäst vid lite högre serveringstemperatur, 12-14 grader. Alkoholhalt 5,9 vol. %.

C4
C4 är en dubbel India Pale Ale (DIPA) bryggd med 4 sorters amerikansk humle, alla med citruskaraktär. Samtliga ingående humlesorter har också namn som börjar på bokstaven ”C”. Maltsorterna är Pale- och två olika sorters karamellmalt. Serveringstemperatur 12-14 grader. C4 är en öltyp med mycket humle i doft och smak men ändå återhållen beska. Alkoholhalten är relativt hög, 7,5 vol. %.

Fulltofta Natt
Fulltofta Natt är en mörk lager av typen Schwarz bier. Flera olika mörka maltsorter ger rostade dofter och smaker. Mörk med mycket smak men ändå lätt och frisk. Serveringstemperatur 12-14 grader.
Alkoholhalt 5,1 vol. %.

Navigator

Navigator är vår sommaröl. Det är en ljus ale med lite citrustoner. Den är bryggd på pilsner- och ljus karamellmalt för att hålla den så ljus som möjligt. Humlen är från Nya Zeeland, där den nya sorten Wai-iti ger doft och smak av lime och mandarin. Serveringstemeratur 8-12 grader. Alkoholhalt 5,5 vol %.

Fulltofta Sjuan
Fulltofta Sjuan är en pale ale i amerikansk stil (APA). Humlad med Citra från USA och Styrian Golding Bobek från Slovenien. Det ölen en karraktär av citrus och gran/tall. Serveringstemeratur 10-12 grader. Alkoholhalt 5,0 vol %.
Finns alkoholfritt!

Kom och njut!

Boka in dig på info@ringsjowardshus eller 0413-33255!