restaurang

ringsjö krog & Wärdshus

Ringsjö Krog & Wärdshus

Smaka på det goda Skåne i vår restaurang!

Låt dig väl smaka av det godaste trakten bjuder: pinfärsk fisk från Ringsjön, ungtupp från granngården, kalvkött från regionen, nyskördade grönsaker, egna kryddörter, hembakat bröd. Vinkällaren rymmer godsaker från hela vinvärlden.

Har du någon matallergi – meddela detta vid bokningen – underlättar för oss alla!

Vill du veta om en maträtt innehåller någon av de framtagna allergenerna – fråga personalen.

Vår allergenmärkning grundar sig på den märkning våra leverantörer har. Vi har inte en allergenfri miljö!

Matfilosofi

VECKANS LUNCH ELLER GOURMETMIDDAG

Snabbt, gott och enkelt eller elegant och raffinerat; vi vill bjuda dig på en upplevelse varje gång du sätter dig till bords på Ringsjö Krog & Wärdshus. Våra kockar inspireras av säsongernas utbud och använder sig gärna av lokala råvaror när det kommer till kött, fisk, grönsaker och allt däremellan.

TA EN PAUS HOS OSS

Koppla av i trädgården eller kura framför brasan, beroende på årstid och väder. Kommer du mellan måltiderna kan vi säkert ordna en kopp kaffe och bjuda på stämningen. 

Veckans lunch

Vecka 47 – Tisdag- Fredag 11.30 till 14.00

Dagens och veckans vegetariska 110:- 

Veckans fisk 125:-

inkl. Salladsbord, bröd, måltidsdryck, kaffe och kaka.

Måndag – Stängt

Tisdag – Isterband med persiljestuvad potatis, senap, rödbetor och kapris

Onsdag – Gåsragu med rostad potatis, gelé och brysselkål

Torsdag – Ärtsoppa/Mustig köttsoppa, fläskkorv, fläskbog, oxbringa, hemgjorda pannkakor med sylt och grädde

Fredag – Helstekt fläskfilé med champinjonsås, rostade rotsaker och potatis

Veckans Vegetariska – Stekt quornfilé med ratatouille och rostad potatis

Veckans fisk – Panerad spätta med remouladsås och kokt potatis

 

Ála carte meny

Tis-Fre 18.00- 20.00

Lördag från 17.00

Med reservation för ändringar

 

 

Förrätter

-Löjrom, råraka, rödlök, créme fraîche 

-110:-

 

Kantarellsoppa, torkad serrano och svartkål

-95:-

Vitlöksbröd med aioli

-65:-

 

Varmrätter

-Fjällröding, champagnesås, slungad färsk spenat och torkad svartkål

-255:-

Vildsvinsinnerfilé, blåbärs-och björnbärschutney, stuvad svartkål, calvadossås, rostade rotfrukter

-245:-

Wärdshusets burgare på skånsk högrev, ost, bacon, saltgurka, tomat och röd coleslaw med äpple Serveras med pommes

185:-

Desserter

-Créme brulée med drömmar

-95:-

-Café komplett- Kaffe, cognac, chokladtryffel

-85:-

Chokladbrownie, salt kolasås, kanderade nötter, torkad blåbär

-110:-

 

Gåsamiddag

25 oktober- 17 november 

Måndag och Tisdag- endast förbokning- minst 10 personer

Onsdag-Fredag- 2 st sittningar- 16.00 och 19.00

Lördagar- 3st sittningar- 12.00 16.00 och 19.00

Söndagar 1 st sittning- 12.00 

Meny

Förrätt

Svartsoppa med krås

Alternativt

Trattkantarellsoppa med tillbehör

Varmrätt

Helstekt Skånsk gås med klassiska tillbehör

Dessert

Skånsk äppelkaka med vaniljsås 

 

3-rätters Vinpaket- 300:- 

3-rätters meny -495:-

2-rätters meny- 395:-

Barn (upp till 12år)- 195:-

Jul på Ringsjö Wärdshus

22 november- 21 december

Måndagar och Tisdagar- endast förbokning, minst 20p

Onsdag- Fredag 2st sittningar 12.00 alt 18.00

Lördagar- 2st sittningar 13.00 alt 18.00

Söndagar 2st sittningar kl 12.00 alt 16.00

Vardag- lunch 495:-

Kvällar och helger 545:-

 

Wärdshusets stora julbord

Vi erbjuder över 20 sorters sillar, lax med olika tillagningssätt och smaker, lokala charketurier , småvarmt och så klart gottebord med en massa godsaker!

Jultallrik

-för dig som inte vill äta av hela julbordet!

Då erbjuder vi en sill/lax tallrik och en Småvarmt/charketuri tallrik

225:-

Önskas en skål ris á la malta och en kaffe efter

går det att köpa till för endast

55:-

Erbjuds endast Ons-Fre under lunch

Stäng meny